Followers

Monday, February 18, 2013

Dera Budak

Assalammualaikum anak-anak..


Selamat malam aku ucapkan kepada hadirin dan hadiran yang sudi menjejakkan kaki ke blog usang lagi tak berpenghuni ini.

Tajuk kita pada hari ini adalah terlalu sinonim. Rujuk sahaja kepada pakcik Google maka terteralah satu kisah hangat yang hangat di berita 2 hari yang lepas.


Dipendekkan cerita....

mak aku yang penuh emosi marah-marah tengok berita. (sambil pegang berus gigi). Maka...lantas mak aku memulakan mukadimah nya..

" Kau jaga miak ya iboh nak manas-manas.. Jaga anak orang macam jaga anak sendiri..." ceramah mak aku panjang lebarnya..

Maka lantas aku menjawab
" Iboh bingong mak.. Kamek GTM mak..."

Lalu mak aku kehairanan dan bertanya


" Apo namo binatang nama GTM ya?"

Aku tersengih..minum secawan teh di atas meja dan berkata..
"GREAT TEACHER MOMO"

Lantas perbualan kami mati dan mak aku segera ke bilik mandi untuk menyambung memberus gigi.. 

HEHEHE....


Menurut berita, orang gaji itu dikatakan mengalami masalah jiwa. Macam mana la ejen berdaftar senang-senang je lepaskan orang bermasalah macam tu jadi orang gaji. Dan bayi tersebut juga dikatakan mengalami kecederaan dalaman akibat dilambung oleh that MAD NANNY.

Marilah kita bersama-sama mendoakan MAD NANNY mendapat rawatan pemulihan dan berharap bayi bambam itu pulih seperti sediakala. AMIN..



Entry HARI INI SANGAT BORING................... sekian terima kasih.





Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

15 pekopon comel mengomel:

Eza Boom Boom :) said...

x sanggup kmk nangga video ya. huhu. tedah baby ya oo. :(

michelle De hunny said...

ada mek diat dlm berita tv3 marek.
nang kedak lambung2 bantal jak nya ngan mbiak ya,dilambung2.
mun mek ada kat sia dah kmk tembak nya koh.hahaha :P
harap2 baby ya ok,sihat.

#sakit hati tok ah :D

hainom OKje said...

Apa yg boringnya Momo...ok apa...tulah Sian dak kecik tu kena karate ngan minah tak indon...indon ke?

AyueJean AJ said...

Kesian sangat babay tu...
baru 4 bulan kot....
Mesti trauma.... AJ tengok dilambung2 macam anak patung je..

Mrs Velentine said...

sedih tengok ni semalam..gila betul...oh ya yg alia dania tue kawan MV yg jual..kalau erminat sms kakak di 0168040362

Kesuma Angsana said...

kesian sgt kat baby tu !

Kesuma Angsana said...

kesian sgt kat baby tu !

Arina Shamsul said...

hahaahah..emak momo sama cam akak.semalam akk tengok berita tu pun berderau dara.berhambur kata2...hahaha.

Tukang Karut said...

gila betul la orang yang sanggup buat macam tu...

Detective Fiqa said...

diaorg tu memang takde perasaan betul. kalaulahh anak diaorg dibuat cmm tu. baru padan muke hang! huh! hahahaha

BERT said...

ada masalah jiwa.. patot la.. hmm

Yumida Huda said...

tedah biak ya..x sampei ati mek nangga nya ngereja biak ya..

Farra N said...

eeee..ngeri btl...blh lepas plk org mental jadi org gaji..;(

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

dya bunga said...

xsanggup nk tgk video tu..