Followers

Saturday, November 17, 2012

Hai Korang!!

Assalamualaikum korang semua..

wah berkurun abad lamanya aku tak dapat update my baby blog yang dah pun mencapai usia setahun sepemergian aku di melaka tempoh hari.. 

ahhhh... rindu korang sangat2.. (entah korang rindu tak kat aku)

Selepas seminggu aku kena belasah ala2 tentera dekat Kem Permata Resort di Melaka bermula dari 29 Oktober - 4 November lalu.. sekarang aku ditempatkan pulak di Pusat Kegiatan Masyarakat Jerlun Kedah.... 

Haa... sapa orang Kedah kat sini??????

Kenangan di Kem Permata memang siok giler.. kiteorang dikumpul dari serata Malaysia.. jadi aku dapat banyak kawan baru di merata dunia.. chewah.. dari Wilayah Persekutuan, Pahang, Kedah, Perak, Terengganu dan of course Kelantan pun masuk sekali... kiranya dari Perlis sampai la Sarawak.... entah-entah korang pun termasuk sekali kot..

Pengalaman kena angkat kerusi sepanjang malam atas kesalahan yang kiteorang sendiri pun tak tau, kena jalan gaya itik banyak kali.. pernah sekali tak tidur satu hari... aku belajar masak ala2 tentera tu... baring mengadap matahari terbit.. subhanallah cantik.... mendaki bukit 100 (aku pun tak tau kenapa panggil macam tu) dan last sekali kiteorang melintas tasik guna tali.. perghhh!!!!! memang seronok sangat....


Ni sekitar aktiviti kitaorang....

sesi bersama fasilitator merangkap penemuduga aku waktu interview tu....

budak paling muda dalam group kami...

jemputlah makan ala2 survival

ready untuk mengembara

tunggu giliran di kaki bukit 100

muka happy kami selepas berjaya turun bukit..

nampak tinggi tak bukit tu..gila penat dan mencabar dol... sebelah tu gaung!!!

meja makan kami....

bukti aku di kem plkn..

gambar di puncak... tinggi siot...

perjalanan kami di perkampungan....



gambar melintas tasik tu takde pulak sebab dah basah lencun dah tambahan excited punya pasal nak lintas tasik.. haha....

malam terakhir kitaorang di situ,, boleh pulak urusetia buat gimik panggil aku dan berpuluh peserta lain naik atas pentas dah tu marah2 kiteorang kata kiteorang tak berdisplin.. tak ikut arahan... dan last sekali diaorang kata kitaorang tak layak untuk ikut kursus seterusnya.. dan ramailah yang menangis sebab kena suruh balik...  Aku? maintain cool.. hahaha.. 

tetiba lampu dipadam dan wa lah... nyayian happy birthday berkemundang... 

terharunya.. rupa2nya dorang sambut birthday peserta yang lahir pada bulan 10 dan 11.. ceh... pandai betul urusetia ni berlakon kenakan kiteorang.. cet... tapi serius.. terharu giler... sambut birthday ramai2.. 

4 November 2012... kiteorang yang seramai 249 orang kesemuanya (kot) dipecah mengikut 4 negeri...

Pusat Latihan Kemas Kuala Lumpur
Pusat Latihan Kemas Melaka
Pusat Latihan Kemas Terengganu
Pusat Latihan Kemas Kedah ------ aku dapat kat kedah :)



Sepanjang di Kedah ni... subhanallah..cantik pemandangan bendang..sawah padi...kat sarawak tak jumpa pun pemandangan macam ni... dan tempat aku tinggal sekarang ni pun betul2 bertentangan dengan bendang.. cuma suasana disini agak la panas.... huhu..

Apa yang best??

Setelah setahun lebih aku berjauhan dengan si dia.. akhirnya minggu lepas... aku berjaya jugak jumpa si dia.. rasa macam dalam mimpi... tak sangka... rasa nak peluk je bambam aku tuu..tapi opppz... tak boleh dulu ye...hahahaha

Sekarang ni aku tengah bz buat pelbagai bahan bantu mengajar..nanti aku update pulak bahan2 yang aku buat okeh???????


Errr... agak2 mana satu aku dalam gambar? haha


Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

20 pekopon comel mengomel:

hainom OKje said...

Nasib zaman OKje tak de masuk hutan cam tu..... OKje mmg tak suka.... leceh!!

Momo yang pakai tudung grey kat meja makan tu!!! pakai tudung kuning kat tepi gaung tu!!! betul tak? he...he...

SHAHZEE said...

hai momo..akak memang nak tanya pun mana 1 momo hehehe

kalau la terrrrsinggah penang contact akak k..no fon dah ada kan?

Mrs Velentine said...

hi momo..lama hilang...ok kursus??

LiYa HaNiF :: said...

lamanya tak join aktiviti cam gini... :)

Kesuma Angsana said...

wah nmpak best jer ni!

Detective Fiqa said...

hahaha tu diaa aktivitinyer nii. patutlahh busy jee macam kite.
hehehe untunglah. kem dia mcm plkn lah pulok.cume tak berkawad je hahaha

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyer,,saye memg minat aktvt lasak cmni =)

dya bunga said...

wah..bestnya

Arina Shamsul said...

wah mama dah terbayang betapa mencabarnya dik..dan terbayang juga kemeriahan dan kebest-an nya..hehehe.

actually kak pun suka aktiviti2 mencabar ni.hehehe.

MaMa Rey said...

yg pakai skarft kuning kot..best jg aktiviti plkn ni.tak sempat merasa

Karukord Jagau's said...

salam singgah di subuh yang dingin..
done follow sini :)

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Nurul ain said...

waaaahh, bestnya dpt buat aktiviti mcm ni.. eh, saya rasa awak berbaju kuning.. :p

Michelle Hopell said...

plkn? woww best.
hati2 kat tempat org. :)
kmk taok ni kitak p kmk xmaok mdah.
hahaha :P

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kita semua selalu dihadapkan pada ribuan kesempatan emas yang tersamarkan dengan baik oleh kesulitan.

ros_reeza said...

Welcome back :-)
Saya orang kedah(sambil angkat kedua dua tangan ) hihihu...

Ammar Aliff said...

Datang melawat dan follow ~
Visit here --> www.ammaraliff.blogspot.com

Kesuma Angsana said...

wlcm back ye..

Sue PeLik said...

wahhhhhh macam seronok jerk neh?? nak ikut jugak neh! huhuhuhu

Nur Azila said...

momo... nak tanyalah.. kalau lepas interview.. nak tahu kita berjaya ke tak temuduga tu.. kemas bagitahu awal sebulan sebelum pergi kursus tu...??