Followers

Sunday, September 23, 2012

Suspek Appendix

#menulis entry dengan penuh suspen#


tadi.

aku baru lepas pergi klinik. kalau tak kena paksa dengan si dia. confirm aku tak pergi.

konpom.

2 hari berturut-turut aku pening kepala. apa aku makan aku akan muntahkan balik. bengong tak bengong. 

pergi klinik. 

cantik.

tak ada orang. ada pulak MA yang terbaik. sebab semua MA muda2 tak boleh harap. Haha. "sorry.. it is a fact!! kalau kat klinik ni"

masuk2. dia belek2 kad aku. tanya aku last period bila.

"aih, aku tak mengandung la. dara lagi" #kata hati#

pastu dia tanya aku sakit kat mana. aku pun potpet.potpet.

prakk.. dia amek satu kertas warna hijau. dalam hati #adoh..nak kena check air kencing lagi#

pastu tanpa segan silu mintak kat lab assistant kat situ, nak botol kepala kuning. haha

pergi tandas. adoyai..tak nak keluar.. haha..sampai kawan aku yang pergi teman check aku. ingat aku dah jatuh pengsan sebab aku ngadu sakit kepala rasa nak peng...

pastu...balik bilik MA dengan sengih2.. 'ala..sik mok keluar.'

dia sengih balik.. tak apa..

ok..

dah tu, dia conteng kad klinik aku.. bentuk ape ntah..pastu ada pangkah2.

dia cakap..kalau sakit lagi..jangan tak pergi klinik. saya syak awak ada appendix ni. 

muka aku berkerut seribu juta. 

APPENDIX???

dia cakap..kita amek precaution je. makan ubat.cuba dulu. kalau still tak ok, jumpa doktor.

Ok. aku keluar dengan muka blur.

appendix??

sakit apa tu?

aku salu dengar orang kena operate. buang appendix.

takut..

ala...tak nak bedah2. jarum. ngeri dol!!!




#MA- medical officer

Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

25 pekopon comel mengomel:

nanieybarnieylurviey said...

hopefully tak.. :)
paling xsuke bile kena urine test. dan2 plak tak nk membuang time tu. Grrr

Everything's Everythings said...

Apendiks tu satu bahagian dlm usus perut kau, kdg2 sisa makanan yg kecil2 tersekat dkt situ, menyebabkannya tersumbat dan jalan penyelesaian dia hanyalah kne operate dan buang apendiks tu..

Aku pun pernah kena juga dlu,
kau akan rasa sakit dkt antara blah kanan or kiri perut dkt dgn kidney.. lps tu akan rasa sakit bila berdiri dan rasa nk duduk jer..

Tapi kalau betul apendiks better pergi cpt2 sebelum dia pecah sendiri kt dlm perut lgi leceh nk pergi cuci tiap2 hari :D

combi said...

yups!biase kne bedah..tp xbhye..dun wory :)

dhiashahida said...

smoga lekas sembuh little momo....take care ok..:)

Sue PeLik said...

menakutkan betoiii laaaa. elok3 laaaaa weh! take care! g cek betoiii3

Michelle Hopell said...

apendik?
kena bedah sik? makan ubat dulu.heehe.
bapak kmk penah apendik tp sik bedah,sebab benda kat dlm perutnya dah pecah. cuci ngan makan ubat jak.

hope kitak ok , sihat cepat =)

ahmad zikron said...

kalau sakit mana boleh biar je..

Ecah Mashuri said...

moga cepat smbuh ya awak :)

Urine test memang rasa tak mau.sebab susa nak kua n takot warnanya xcantik.haha

Puteri Kasih said...

semoga cepat sembuh :)

Mrs Velentine said...

get well soon...harap2 sakit biasa lh..normal lah 2 dik kalau perempuan mesti drg tanya bila last period..=

SHAHZEE said...

senangnya MA buat kerja..precaution ape mcm 2.sepatutnya dorang kena check betul2 xleh main suspect je.in fact appendix sgt bahaya n boleh ancam nyawa..kalau dia ckp suspect appendix,on the spot kena chck n make sure yg 2 betul2 appendix @ x..kalau appendix tu pecah mcmana?sapa nk jawab?my suggestion better go 2 another clinic or hosp..of course private.goverment kadang2 buat kerja sambil lewa.sy keje under kesihatan,sy tau sgt perangai MA ni mcmana..kalau kita x tolong diri sendiri,who else?

are_lin@yu said...

btl ka kna appdix ni..ayu pn tkt..huhu

Detective Fiqa said...

baru nak terangkan dahh ade dr everything tu hahaha :D
hmm yepp. hopefully takde :D.
tapi benda tu kecik jee. :)

Sanji Ngatmi said...

pergi hospital kerajaan .. hospital kerajaan terbaik skg kat putrajaya .. hospital ramai pakar .. klinik bahaya pasal x cukup pakar

Fiza Suhaimi said...

Momoooo !! semoga cepat sembuh tau.. Lovee you dear ^__^

Hanif Idrus said...

Baru nak tany apa tu MA..dah tulis pun..hehehhe
Makan ubat dulu...dalam hati kata mesti OK....

eita said...

harap2 lah cepat sembuh ye

Tukang Karut said...

jaga jaga jangan sampai apendix pecah ek...

shar90 said...

cepat sembuh ye xD

diera_nadiera ulalaaa~ said...

diera doakan spya awak cpt sembuh yee si cantik mnis.. T_T awk jgn pulak lupe mkan ubt nnti..dgr nsihat doktor betul2 tau ^_^ pastu ikot 1 1

keli menari said...

berubat cepat2 ye..sakit tu..

dya bunga said...

kalau appendix cpt2 buang..kalau pecah blh bawa maut tau..

Che Rosliza Che mat said...

Bahaya jugak apendix nie...harap2 tak melarat..

Mieya Atiera said...

Semoga cepat sembuh ya :)

syakey said...

jgn mkn pedas2 sgt,bhayaaaaa