Followers

Wednesday, September 19, 2012

Aku Bukan Robot La!!

#tutorial buang word verification versi new interface#


Dah la blog tukar interface baru. Syok-syok nak komen tetiba kua word verification.


Paling tak best, kua benda alah ni lagi.


Aku bukan robot la. Oh pls.. korang pergi check balik. Tengok ada lagi tak word verification korang tu. Tolong la.. Tolong la untick. Buang dalam sungai ke. Leceh kot.

Tak tahu nak buang?

Ni cara new interface. Sebab rata-rata aku tengok mengadu (macam aku) dashboard dorang bertukar dan mereka (termasuk aku) mula bengong. Haha.

Ok.

Mula-mula...pergi kat tempat anak panah aku tunjuk tuh...pastu pilih SETTINGS


Lepas tu keluar bentuk macam ni. Pastu korang pergi dekat POSTS AND COMMENTS seperti yang aku bulatkan warna merah mak ngah tu:


Lepas tu keluar la benatang ni. Scroll bawah sikit, kau akan jumpa SHOW WORD VERIFICATION. Pastu pilih NO. Pastu tekan SAVE SETTINGS. 

Tak faham gak? Ikut la no 1, 2 , 3 yang aku tunjuk tu.



Maka.. tamatlah sesi pembelajaran pada hari ini. Tolonglah.. Kami pengomen dan bukan perobot. 

Sekian. Terima Kasih Daun Keladi. Ada lebih, boleh Kasi.

Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

9 pekopon comel mengomel:

Mrs Velentine said...

2 yg kadang2 terbantut nila mau komen terus tak jadi

Everything's Everythings said...

Hahah who knows kan kalau kita ni betul2 robot ;P

tpi yg tak suka benda ni sbb susah beno nk tgk ayat dia =.="
kenapa la buat susah2 cmtu.. kdg2 smpai 4-5 kali try

Nor Zilla Sensei said...

hahaha..tahu tkpe..paling alah dgn mende ni..bila nk komen je ade mende tu trus tk jadi komen.haha

diera_nadiera ulalaaa~ said...

salam si cantik mnis..
betul lah..diera pon rimas sgt2, bila nak komen je kuar benda ALLAH tu..aduhaii..malas tau. ^__^ tq yee si cantik..sbb wat tutorial nih..memang sesuai sgt ^___^

Michelle Hopell said...

hehehe .. kmk sik suka juak benda ya.
amek kau momo suda marah.. :D

MISS Z BERCELOTEH said...

paling tak suka ne

nur anis said...

kalau words tu simple takpe jugak..ni dah la panjang, pastu bertindih tindih...perghh..menuji kesabaran sungguh..huhu

wanie said...

Tahu tak pe . " buktikan anda bukan robot " . helo ! kite sume manusiakan ?? :)

SHAHZEE said...

paling menyampah bila ada word verification!