Followers

Thursday, July 26, 2012

Perhatian Kepada Pemegang Akaun Maybank

Morning korang-korang-korang semua. Alhamdullilah Allah dah berikan lagi kesempatan kita bernafas lagi di dunia pada hari ini.. Na... macam-macam perange orang mun nak menipu kita nektok. Nak dapat duit cepat tek nak.. Kepala hotak dorang. Ni aku kongsi info yang aku dapat dari laman sosial. Sebagai peringatan untuk kita semua. Insyallah..


Semua pemegang Kad ATM Matbank diminta berhati-hati ketika mengeluarkan wang dari mesin ATM.

1. Apabila anda memasukkan nombor PIN, anda akan mendapat mesej "invalid pin number" pada skrin mesin ATM tersebut.

2. Kemudian anda masukkan kembali nombor PIN untuk kedua kalinya. Mesej "invalid PIN number" dan "please call this number 'XXX-XXXX' akan terpapar pada skrin.

3. Jika anda memanggil nombor tersebut, anda akan kehilangan wang anda.

*******Jika anda menghadapi keadaan seperti di atas, JANGAN PANGGIL NOMBOR TERSEBUT.

*******Sebar dan kongsikan maklumat ini di kalangan kawan-kawan anda.




p/s :: pemegang akaun lain mesti berhati2 juga !!

Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

13 pekopon comel mengomel:

dyabunga said...

takut pula dya dgr..hhuhuuhu

BERT said...

tq utk peringtan ini :))

ikan bilis said...

akutnye!

nur anis said...

boleh pulak jadi macam ni ye..thank sebab ingatkan..

Nurlyla said...

hah?? ye ke.. risau2..

Ameerul Ashraf said...

macam-macam mereka-mereka yang tak berguna ni boleh buat..

Mieya Atiera said...

Betul ke nie? Thanks for syaring :)

eimah siti said...

scary pulakkk

dilladoodledat said...

gilee lah

nasib bek miskin tade uet

eh ikan bilis kt sini pun die ade

Haryati Hamzah said...

apa2 kemusykilan kene terus refer kat bank kan? lagi senang....

Boni Kacak said...

haish..macam2.

UmmiSyarni said...

mcm taktik org nak menipu.

Nurul Husna Mohd Hassan said...

takut la. sekarang macam2 cara orang nak dapatkan duit. mekasih sebab kongsi :)