Followers

Thursday, October 18, 2012

Anime:Another

Yooo...

Konichiwa tomodachi!!!

Anata genki desu ka?

Watashi genki desu :)

Arini wa tak tahu nak tulis apa... line tenet sangat slow coz dah dua hari blackout kat tempat aku ni..


Jadi aku habiskan masa-masa yang ada dengan tengok anime..

Sapa yang suka tengok cerita bunuh-bunuh, rasukan, sumpahan..boleh lah tengok anime ni. 

Review Anime: Another


Kisahnya bermula dengan sebuah sekolah di Bandar Yomiyama dimana ada sebuah kelas 3 Gred 9 yang mengalami sumpahan sejak 26 tahun dahulu.

Sumpahan tersebut bermula apabila ada seorang pelajar dari Kelas 3 Gred 9 yang sangat cemerlang baik dari akademik dan sukan tiba-tiba mati. Punca kematian dia pulak, orang tak tahu kenapa. Ghaib macam tu je. Semenjak tu.. ada pelajar yang kata ada pelajar tu masih hidup dan masih ada bersama-sama mereka di kelas tu. Jadi setiap tahun... kena buat extra meja utk budak tu...kalau tak...... pelajar dan guru dalam kelas tersebut akan mati seorang demi seorang....


Pastu.. beberapa puluh tahun berlalu...datanglah seorang budak lelaki bernama Kouchi Sakakibara yang pindah sekolah kat situ... Kat kelas tu dia berkenalan dengan seorang budak perempuan misteri bernama Misaki Mei..peliknya semua dalam kelas tu langsung tak pernah bercakap dengan Misaki ni.. Semua classmate dia asyik beri warning..jangan bercakap dengan benda yang tak wujud... Jadi..sapa Misaki ni? Apa kaitan Kouchi dengan sumpahan tu?

Ha... korang tengok la sendiri... Best wooo.... Ada 12 Episod Je.. aku boleh habiskan 2 hari je okey...


Sangat best!!!


Sekarang aku dok layan anime Ao No Exorcist.. Nanti dah habis...aku review kat korang pulak...:)


Sayonara!!





Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

10 pekopon comel mengomel:

Sue PeLik said...

haaaaa nak tengok jugak. macam mana erk? kena download ke hape? kau neh momo habeh aku kena pengaruh rakan sebaya lak huhuhu. serius weh, aku nak tgok gak!

Tukang Karut said...

aku layan naruto ngan shin chan je...

SHAHZEE said...

hadoiii sangat2 tidak minat dgn anime:)

hainom OKje said...

MOmo.... entri Momo ni buatkan Okje teringat pada blogger Everythingneverything...... dia cukup taksub dgn anime ni.... tapi sekarang dah lama dia tak muncul2... ke mana dia pegi agaknya...

dya bunga said...

dya ttp mint detective conan..hihi

cik nana said...

anime ni nampak comel2 jugak tapi kite tak minat lak anime. hikhik

cik nana said...

anime ni nampak comel2 jugak tapi kite tak minat lak anime. hikhik

Detective Fiqa said...

err. df baru je bukak tak sampai 10 minit dh tutp. hahahaha #takut punyer pasal =="

Kesuma Angsana said...

xtau nk komen apa hehe

Mieya Atiera said...

Tak minat sangat cerita anime.