Followers

Wednesday, September 26, 2012

Women Works Never Done

Aku teringat kata-kata lecturer aku yang super duper awesome.

Madam Lela. :)  #damn! miss her#

Woman works is never done.

Ha.. aku setuju. Dari awal pagi.. sampai la waktu malam. kira ada baby. extra tengah malam.

Bayangkan...

Seorang wanita.. sudah berkeluarga.. suri rumah ataupun ada kerjaya sendiri..

Bangun pagi.. kena siapkan breakfast.. siapkan suami.. siapkan anak-anak.. last..siapkan diri sendiri untuk bekerja..



Pastu kerja.. Balik kerja.. 

Kena pulak buat makan malam.. kena masak..kalau tak de bahan, kena beli barang dapur.. kena basuh pinggan..kena kemas rumah..kena basuh baju.. kena layan keluarga... sampai la tidur.. tidur tu kalau betul dapat tidur... Kalau ada baby kecik, kena bangun tengah malam kalau dia nangis nak berak, nak susu, nak makan, nak minum.

Ada yang part time blogger lagi tu.. Hahaha..


Hebat kan seorang wanita.


Tangan yang menghayun buaian adalah tangan yang mampu mengoncangkan dunia.

Aku salute 100% kat wanita-wanita kat luar sana. Mereka tak pernah merungut pun. Jadi.. sang suami.. sang anak-anak.. sekali sekala.. tolong la mak-mak kita tu ye. Jangan duduk goyang kaki je bila balik kerja @ sekolah.. Kesian la kat isteri @ mak kita tu.. 

Lagi satu...

Mak kita tak mintak upah pun buat kerja-kerja ni.:)







Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

34 pekopon comel mengomel:

dya bunga said...

i love my mun too..

Zyra Roxx said...

gua bangga jadi perempuan, hinsss!
#kembang dada

Arina Shamsul said...

saya suka entry ni..buat saya bersemangat :) yeay!

tapi syadu pulak part yang last tu..

miss u mom :'(

Everything's Everythings said...

Yup2! setuju tu ^^
Mom is the best ;D
Thank you Allah for my mother~

shiyda said...

yes ! sangat berbangga menjadi wanita ! hewhew :P

Mrs Velentine said...

setuju

shar90 said...

tabik kat sume mak2... hehee xD

Pykaa Pdott said...

btol2 . Tngan yg menghayun buaian adalah tngan yang mampu mengoncang dunia . sokong sgt , my mom no satu dihati :)

Sue PeLik said...

setuju sangat laaaaaaaaaaaaa!!! letih betoiiiiiiiii banyak keja nak wat macam apa jer. huhuhuhu.

Michelle Hopell said...

yeah nang mena ..
I love my mom too.
thats y laki2 perlu hargai isteri masing2 =D

scroll bar kitak ya dah bagus la ya,kaler pink gk. mok tukar gney gk? background pun da tukar.hehe ..
cantek dah deng =)

eita said...

boring jugak kalau asik buat keje sama je...

ieda said...

salam kenal dikk

sungguh begituu kita tetap redha dan buat semua ini dengan senyuman yg lebar ;)

KorN said...

yerp.. sebab tu lah anak2 kne tolong ibu mreka... jgn malas2.. hehe

SHAHZEE said...

yeay sy sgt setuju!perempuan mmg superb..penat mcmana pun ttp bersemangat wat keje umah.chaiyok2

uncHa said...

hehe uncha sayangkan mama uncha :) cantiknya blog dia..

nadzirah sofia said...

nanti dah kawin, kau pulak merasa buat keje 24 jam..hoho

Detective Fiqa said...

memang hebat. terutama sekali mama saya :')

Masz Sidek said...

betul ya.... ringatkan tangan bantu org rompuan tok... sik da rugi... dpt ilmu dpt pahala gik...

Hotz Mumma said...

salam
singgah menyinggah..
adik momo nk hilangkan jerawat ke..
try guna sabun muka felisa kosmetik wrn hitam tu berkesan mengecut dan menghilangkan parut2 jerwat...
dr dlm plak try minum coco colagen dr ST amat bagus utk kesihatan kulit..

www.azrulin.blogspot.com

deqjamucuxx said...

sungguh hebat ! hiihhi :)

hainom OKje said...

Ini yg OKje syok betui nak komen ni... sokong 100% ..memang le sesangat setuju!!!....

Merungut tu adalah jugak kalau dh penat! he...he...

Puteri Kasih said...

setuju...wanita adalah superwoman :)

combi said...

women is awesome !

Nurlyla said...

rindu mak lyla kat rumah...

Everything's Everythings said...

Datang visit budak Sarawak,
Singgah dari blog Sue Pelik xD

Mieya Atiera said...

betul2. sekali sekala tak salah kalau kita pon turut sama membantu ibu kita

Ecah Mashuri said...

kan.pompuan mmg xreti rasa penat. asalkan keje untuk famili beres sanggup je even penat :)

Nurulee said...

Betul betul betul =D

SaddLone said...

ye..ye..majulah wanita untuk berkempen ! hehe


proud of u larhhh momo bcuk!

kaishin said...

erm tu belum part kena kendong 9 bulan kan..org perempuan ni memang awesome *tabik spring*

Marsita yahya said...

salam,
dr blog list KA.
www.my-mintroom.blogspot.com

wantie said...

datang dari segmen bloglist KA
follow u
http://lovingwantie.blogspot.com/2012/09/bloglist-kesuma-angsana.html

Mayang ABDUL RAZAK said...

salam kenal, dari bloglist KA, done follow.. hit me back ya

Mayang ABDUL RAZAK said...

salam kenal, dari bloglist KA, done follow.. hit me back ya