Followers

Monday, September 3, 2012

Ciri-ciri Kita Makin Tua





1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat2 tak nampak....kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!
Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru
masuk...

3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat-rapat,
sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag
ke...),  

5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama
brand....sedondon...
Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron
tudung...pakai tudung....
Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tenagok dia...hiyyyy!!!
Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)

7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping,
sekarang...tunggu dlm kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?" 

8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali...,
sekarang, kalau dapat 12bulan sekali pun kira hebat juga... 

9. Dulu, menunggu pun dah keras....
sekarang, menunggu nak keras... 

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka..jgn
pakai apa-apa.
Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh bukajuga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"



jadilah macam orang putih... dah tua-tua pun dorang masih lagi romantik, pegang tangan.. peluk-peluk.. kissing-kissing.. umphhhhh.....



Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

11 pekopon comel mengomel:

Kesuma Angsana said...

amboi2 n3 terbaik ni hehehe

BERT said...

hehe perubahan demi perubahan.. nice sharing sis

dyabunga said...

btl2..org putih yg dh tua still romantik..suka tgk..hahaha..kasih sayang dorang tak pernah berubah..

timm_bill said...

amboi3..ala..x reti nk romantik2 nie..kih3..

Michelle Hopell said...

haahhaha betol la tu .. hehe.

Masz Sidek said...

tok pun dah terasa usia meningkat... hahaha sik mok ngakuk dirik makin tua... pelupa kmk tok kadang2 nauzubillah... jgn lupak laki jak kelak...

nurrul azwa Kassim said...

hahaha peringatan mereka2 yang sudah berkopel dan berumahtangga :)

Detective Fiqa said...

nguehh~~ huhuhu gitu pulak ye hahaha

Fiza Suhaimi said...

betul tu ;) fiza dah terasa tua kot.. sekarang ni kalau nak baca pun, kena jauh-jauh skit.. baru nampak.. :D

Sue PeLik said...

weeeeeeeee malu saya baca :) huhuhuhu
ecececece! mlu ler sgttttttt

nadzirah sofia said...

hoho..siap bole list ag