Followers

Tuesday, August 14, 2012

Kenapa Lelaki Curang


Oo tedah.. Sakit hati la orang laki baca entry ni.

Nay.. aku tak maksudkan semua. And to be truth perempuan pun ada macam tu jugak. Sebab kita nampak kaum hawa ni sebagai makhluk Allah yang ayu, lemah binti lembut gitu, jadi bila lelaki buat sesuatu tak elok kat perempuan tu memang teruk sampai semua kaum Adam kena. Alah… stereotype. It happens to everyone.


Persoalannya?

Kenapa lelaki suka pasang banyak-banyak aweks sedangkan dia dah ada yang punya?

Adakah sekadar nak isi masa lapang? (seronok sangat ke mainkan hati orang)

Test market di pasaran tempatan mahupun luar negara?

Mencari pengalaman untuk diceritakan pada teman-teman?

Mencari yang mana satu berkenan di hati untuk dijadikan isteri merangkap teman sehidup mati tak sama sebab lain kubur dan hari mati.

Ko ingat ko hensem ko boleh petik jari jak ompuan ney ko mok? Oh plz..  what the fish cake it is.

Tak kira. Aku tak kira kenapa dan apa pun sebab kenapa kaum adam buat kaum hawa macam tu. tak timbul rasa kesian ke dalam hati korang? Bila perempuan tu dah separuh mati sayangkan ko, nangis macam mak hilang anak, gadai body, sampai nak bunuh diri.. ei tak kesian ke? O orang laki ni suka buat perempuan macam tu?

So orang lelaki nak istilahkan perempuan-perempuan macam aku sebut tu macam mana?

BODOH? TAK ADA OTAK?


Oh.. plz.. memang..memang mereka tak ada otak. Sebab otak fikiran jiwa raga mereka dah serahkan sepenuhnya kepada orang mereka sayang. Paling best part tuh… bagi body sekali. Aku tak nafi kenapalah perlu sampai nak bagi body pada orang yang belum tentu lagi jadi milik kita. Tapi yela ..kuasa cinta..kuasa MENGAYAT.. buat si perempuan lupa segala-galanya. 


Sebab tu.. aku pesan sangat-sangat kat kaum hawa ni janganlah nak memandai nak bagi diri kita pada bukan muhrim biarpun korang sayang mereka separuh mati. Daa… if ‘that’ one is gone, sorry to say.. memang masalah besar.


Honest.. kalau lelaki dipermainkan oleh perempuan aku tak kesian dol. Haha. Bukan nya aku kejam tapi aku rasa lelaki kalau dipermainkan sekalipun dorang tak rugi apa-apa pun sebenarnya. Mungkin duit yang hilang ko spend utk makwe korang ditambah pulak hati yang sakit tu tak dapat dielak lah tapi.. let time heal the pain kan? Lagi satu duit pulak boleh carik.. some goes to perempuan.. petik jari boleh dapat kan? Lelaki kan stronger!!! #buat muka seposen

Ade sorang mamat nih pernah bagitahu aku.. lelaki ni walaupun curang..simpan banyak-banyak..sebenarnya dia masih sayangkan makwe die yang official tu. dia buat as hobi or just for fun.(aku tak tahu la yang mana satu) is that true guys???


Oh pls.. tak de ke istilah setia kepada lelaki jenis macam ni? Nanti satu hari nanti ko dibalas balik.. haha..tak dapek den nak nolong.

Budak laki sekalian.. sorry for the entry. It’s just pendapat yang tak dapat dielak dan otak yang giat mencari jawapan sebenar kepada persoalan. Haha. Selamat hari raya.maaf zahir batin. 



Lagi satu..pesanan tuan punya tanah:

                                                


Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

7 pekopon comel mengomel:

dyabunga said...

pesanan dari dya jgn bercinta kalau blm sedia..hihihi.

Mrs Velentine said...

x semua mcm 2

Cendol said...

hahaaaaaaahaaa.tenganga je bace entry momo ni.hihi adoiii kesimpulannye,jgn le bercouple kerana ia haremmmm.dah name pn haremm mesti sebab bnyk keburukan nye,mudarat je.
pompuan pn jgn jd murah sgt ah pantang tercuit terus jd.yg lelaki tak payah nk mpermainkan org,nk test power ke hape..what u give u get back ok.kamu buat org,pasti kamu kena balik.emmm

izz iizza said...

curang sebab diorg gatal..kalau x gatal xde kot jadi gitu..:)

Sue PeLik said...

curang murang amalan tak baik peace :)

Nurrul said...

emm , tak semua mcm itu.. Tapi apa2 pun , kalau tak bersedia tanggung hati yg akan berkecai.. better biarkan ulu.. fokus pada satu matlamat..

*mengingati diri sendiri gak nie :/

Yana Libra said...

nice..honest, loyalty & love is not so hard lah~~

kan?? :)