Followers

Tuesday, March 27, 2012

Rahsia Cincin Di Jari Manis

Dear Bloggers..
Waktu tengah sembang2 ngan kawan-kawan, timbul satu topik dari kawan aku. kenak mun orang nak sarung cincin mestilah nak engkah kat jari manis. kenak bukan kat jari telunjuk ka, jari kelingking ka, mak jari ka. 

Jadi secara kebetulan, aku terjumpa satu entry yang madah kenak cincin disarungkan di jari manis.. look like a game.. try satukan kedua2 tangan kita den tekuk jari tengah ke bahagian dalam, then 4 jarik gik, pertemukan hujungnya.. xpaham? tga gambar.


Permainan dimulai. 5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan....

1.Cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian,oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

2.Tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

3.Sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak.cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri.

4.Selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan heran kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain,sehidup semati.
SUMBER: fcukz

Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

0 pekopon comel mengomel: