Followers

Tuesday, March 5, 2013

Malaysia Terancam?

Assalammualaikum...


Sudah hampir sebulan kumpulan penceroboh menawan suku daripada Lahad Datu, sekarang sukahati mak bapak kau je nak tuntut SARAWAK dari Malaysia.

Who the hell are you to claim Sarawak is under the Kesultanan of Sulu????

Fxxk of it...

Setahu dan sefaham-faham aku, asalnya negeri sarawak adalah milik Brunei Darussalam.  Tetapi disebabkan sebahagian dari negeri Sarawak diserahkan kepada pemerintahan penjajah British sebelum kemerdekaan maka wujudlah negeri Sarawak. Jadi tak hairan lah bila negara Brunei berada di tengah-tengah antara Miri dan Limbang (If I not mistaken, but Brunei is between of them)

Berikut adalah petikan daripada Sulu Claims Spread To Sarawak


Aku tak mau komen panjang sebab terlalu banyak isu sensitif bermain di kepala otak aku. I am a Muslim. I am a Malay. I am Sarawakian. dan aku bangga menjadi rakyat Malaysia.

Aku mendoakan pejuang-pejuang kita yang kini sedang bergadai nyawa mempertahankan tanah air tercinta akan kembali dengan selamat. Insyaallah.

Semoga Sabah dan Sarawak selamat daripada ancaman penceroboh yang tak sedar dunia ni. sekian.. terima kasih.





Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

10 pekopon comel mengomel:

Sally Yatiey said...

Apa kes mok ambik sarawak juak nak ^_^ hehe. Harap2 kes tok cepat selesailah. Takziah buat yang terkorban ya. :)

Cik Que said...

bna ya eh..Negara Brunei la paling berhak utk memerintah Sarawak daripada cdak ya..

Tukang Karut said...

persetankan mereka pengganas ni...

shar90 said...

sarawak plak? ntah pape je dorng tu kan... doakan perwira kite selamat :D

Yumida Huda said...

tauk ktk sejarah srwak oo..
sidak ya gila wilayah...

michelle De hunny said...

vodo gilak sukahati maok tuntut2 sebarang jak.
venci. haha..
pray for sabah n sarawak.

Kesuma Angsana said...

maaf lambat terjah, baru je sakit ni nak kebah !

Isabel Diaz said...

Tamak na owg Sulu towk.. Urm..

dya bunga said...

semoga sabah dan sarawak selamat dri pencoroboh..amin..

Mrs Velentine said...

orang buta sejarah jak yg mau tuntut sarawak