Followers

Monday, March 18, 2013

Dilema


Dilema..


Guna lesen orang @ dapatkan lesen sendiri?

Aku tak sangka pulak membeli sebijik kereta yang ribuan meluncur di jalanan hampir setiap hari memerlukan dokumen-dokumen dan syarat yang melecehkan.

ohh damn!!

aku ingatkan...membeli kereta umpama membeli sebijik henpon?

ohh snap!!

sekarang kepala aku pusing seribu kali pusing...


pelbagai cadangan, masalah, cara mengatasi aku hadap hingga tak sanggup ku ukir senyuman palsu ku ini...

apa patut aku lakukan?

save the money and buy the car later.. meanwhile i HAVE TO A DRIVING LICENCE.

atau........

beli sahaja kereta meskipun rumit di atas lesen org lain?

apa kebaikan? apa keburukan?

aku need a car. i need to move around sebab aku tak sanggup nak tebalkan muka dok tumpang kereta org setiap kali kena kerja luar. tuntutan kerja aku menyebabkan aku kena jugak ada binatang beroda 4 ni..tapi..........

damn...

what should i do?



Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

18 pekopon comel mengomel:

hainom OKje said...

Ambik lesen dululah.... senang nanti nama geran dan insurance tu atas nama kita.... kan ke kereta kita....Tak lama pun ambik lesen tu lagi2 kalau dah terer!

Kesuma Angsana said...

kalau ada kereta xde lesen pun susah juga nak kemana2 tu. SO my advice is ambil lesen dulu dan only buy a car ye!

Eza Boom Boom :) said...

ambik lesen dulu kot. ala, tak lama pun. hihi. lepas tu beli viva.. ok x cadangan Eza ni? :)

Mrs Velentine said...

guna lesen adik beradik @ abah..dulu kak MV guna lesen hubby

Isabel Diaz said...

Dapatkan lesen dolok.. =]

Yumida Huda said...

ambik lesen jak
senang...
sik susah...

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Cik Que said...

ambik jk lesen lok, dh ya bok ktk beli kreta..bkn apa, mun k lesen owg tok ssh dikit..ng bnyk li jk keburukannya..kmk dh jerak dh. Ne ndak beli moto k lesen owg..pas tok mun kmk beli kreta lak, ng kmk k lesen dirik empn jk gk..huhuhu..agek juak mun k lesen dirik empn kita juak sng hati..^__^

#kmk pn tgh mowk ambik lesen D gk tok..hihi..

BERT said...

yup kene ada lesen.. nanti susah bila ada roadblock dan nak beli kereta pun kene tnjuk lesen dlu..

BERT said...

p/s : jum join contest nuffnang saya buat jom ?

Sue PeLik said...

huhuhuhu momo! aku pun tengah nak beli kate neh. tengah serabut jugak. mana taknya. baru 3 minggu keja nak beli kate. hahaha pang dua kali!##

dya bunga said...

amiklah lesen.. :)

dya bunga said...

amiklah lesen.. :)

Nasuha said...

Sabar ye...tenangkn fikiran dlu bru fikirkn jln penyelesaian.. =)

tenku butang said...

no. 403

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

michelle De hunny said...

hilangnya lama banget deh .. haha :P

mok tag juak.
http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/05/1st-segmen-by-cik-puan.html

Detective Fiqa said...

amik lesen jee senang :D

anamizu said...

erm kalo utk jangka masa pnjg better amek lesen sendiri je.. it is much better ;)