Followers

Sunday, September 2, 2012

Nerd

#menulis dalam skrin laptop yang bergerak-gerak mengikut bola mata --  uzur sudaa..#

Nerd.


Apa itu nerd?

Apa yang pertama kedua dan ketiga sekali korang akan fikir bila aku sebut pasal nerd?

Guna cermin mata besar dan tebal, rambut belah tengah,  baju kemeja tuck in tinggi, guna braces, muka berjerawat and of course out of style.


Lagi.. kalau jumpa orang ramai.. dia akan jalan tunduk dan jalan dengan langkah dan cepat.. dan manusia.. akan pandang dan sok sek sok sek..  bisik bukan SEKS!!

Betul tak?

Bila kita sebut tentang nerd.

Mereka ----- kurang bersosial means mereka tak banyak kawan or NONE. Mereka umpama wujud atau tak wujud di sesuatu kawasan. Atau mungkin orang tak kenal mereka langsung pun walaupun satu kelas!!!! Mereka mungkin terkenal. Terkenal untuk dibuli. Nerd tidak melawan. Nerd mengikut apa orang lain kata. Dengan harapan mereka pun jadi sebahagian dari yang famous and glamorous. Oh my.. Atau.. mereka akan diperlukan bila ada kerja sepasukan.. sebab…..

Mereka ----- sangat genius. Believe me..nerd adalah genius. Oleh kerana mereka tak ada kawan, masa yang ada dihabiskan dengan sang pencinta setia. Apa?


Book atau dalam bm adalah buku.

Buku.. membaca adalah jambatan ilmu. Sebab buku, mereka bina banyak jambatan. Lebih banyak dari yang awesome, handsome, beautiful, stylo and milo. Hehe.

Mereka ----- obses. Perempuan selalu takut kalau nerd ni suka kat mereka. Sebab mereka obses. Kalau mereka suka suka suka suka sangat, mereka sanggup buat apa sahaja.  memandang umpama dengan penuh perasaan. Menusuk ke sepenuh jiwa. Ahh… tapi ada perempuan sanggup ambik kesempatan..  mereka ambik kesetiaan yang ada pada sang nerd… buli mereka. Permainkan perasaan mereka. Ahh.. dasar perempuan… # eh aku pun perempuan # daa.. same goes to guys =_= not gay.

Sedar tak sedar…

Dari menjadi nerd.. dia akhirnya bergelar seorang doktor. Seorang web programmer,  jurutera, successful business man and even a international model mengalahkan mereka yang sangat glamour tak bertempat waktu kat sekolah or kat kolej dahulu.


So what wrong being a nerd?
Mereka manusia. Bukan alien workshop.

Tolong.. ubah perspepsi.

Nerd adalah bosan.

Nerd adalah untuk dibuli.

Nerd adalah out of date.

Nerd adalah skema?

Ikhlas..


SAYA BUDAK NERD



Maafkan Penggunaan Kata 'Aku' Pada Mereka Yang Lebih Berumur

10 pekopon comel mengomel:

Tukang Karut said...

aku budak nerd jugak...

dyabunga said...

Nerd pun seorang manusia dan mempunyai hati dan perasaan kan..=)

:: Mrs.Eady :: said...

saya suka bdk nerd..so what?hehehee..

Michelle Hopell said...

nerd pun manusia jugak nak .. nerd or sik kita sama jak :)

nita said...

Tak pernah jumpa budak nerd lagi tapi selalu tengok movie pasal budak nerd :p

ok jugak jadi nerd sebab mereka genius dan setia ^_^

Kesuma Angsana said...

ok what to be a nerd, apa masalahnyer!

SHAHZEE said...

sy suka budak nerd.suka tgk style dorang

Dkna Abza said...

erkk..saya bukan nerd hahahaa..

tapi memang betul apa yang dikatakan, yg selalu kena buli tu yang bakal jd doktor ;p

Nurmujahidah Ismail said...

aku seorang nerd,, and i proud of it :D

nurrul azwa Kassim said...

im an introvert and am a nerd. I am DAMN proud of it!